2010-03-25

Att göra en skål

På kursen jag går fick vi en skitrolig designuppgift. Den skall redovisas i morn för klassen så jag övar lite här:


Man skulle inspireras av en designer/konstnär/arkitekt och göra en skål eller ett fat. Jag valde att inspireras av en av mina absoluta favoritkonstnärer; Egon Schiele. Här har jag har valt ett tjockt sodaglas, skutit ut glaset, slipat kanterna och målat konturer med cerafloat-penna.

Färgerna är på plats! Jag ville få ett så målat uttryck som möjligt... Nu är plattan redo att fusas.

Efter fusing-ugnen ser den ut såhär. Håret som jag trodde skulle bli brunrött blev rött, annars klarade färgerna sig rätt bra och det målade uttrycket var kvar även efter fusing-ugnen.
Nu ligger plattan på en sk. "slumping-form", den skall in i en ny ugn där plattan skall sjunka ner i denna formen och bli en skål.

Klart. Skålen blev sned vilket vi tror beror på ojämn värmefördelning i ugnen. Jag var sjukt besviken först men insåg tillslut att den var fin ändå, så den kommer användas. Men skam den som ger sig, jag skall göra en till och försöka få till den perfekt!

P.S. Från första till sista bilden har det gått ca 2 veckor, haha, inget projekt man gör på en kväll direkt! D.S.

4 kommentarer:

KATTCHING sa...

den ser ju helt fantastiskt tjusig ut! jag tänker att e.s teckningar/målningar är ju lite krokiga och snea så det gör lixom inget att skålen blev sne oxå. men jag fattar ju om du blev lite besviken.

KATTCHING sa...

du föressten. om d har tid nån dag. är ledig från skolan med tid över kan vi väl sitta på nåt café och teckna? vore kul och inspirerande att få teckna tillsammans med någon, särskilt du. :)

Åsa sa...

shit vilken fin skål! gud vad duktig du är!!

Elisabeth Widmark sa...

Fasen så snyggt! Tycker inte det gör någonting att skålen är sned. Den får ju sitt speciella uttryck!

/Elisabeth W (från Atelje 53)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...